Kennisbasis Opleidingsfunctie   Bovenschoolse samenwerking

Bovenschoolse samenwerking

Om efficiŽnt en systematisch hun kwaliteit te verhogen kiezen scholen vaker voor de inrichting van een bovenschools management- en stafbureau.
Onderwijskundige ontwikkeling, personele ontwikkeling, financiŽn en facilitair/gebouwelijke zaken krijgen van daaruit in samenhang sturing en ondersteuning.
Naast gezamenlijk beleid levert dit ook praktische oplossingen (bijvoorbeeld vervangingspool, bovenschoolse inzet plusleraren).
Opleiden in school kan bij een bovenschoolse krachtenbundeling meer invloed uitoefenen op de herinrichting van lerarenopleidingen.

VOS/ABB
  Besturenraad